top of page
  • Foto van schrijveremmapoot

Er komt een nieuw boek aan!

Ik had niet gedacht dat ik nog inspiratie zou hebben voor een nieuw boek, maar deze is er toch! En in een paar momenten heb ik al zo’n 20.000 woorden geschreven.


Eerlijk toegegeven, mijn eerste boek ‘Storm in mijn gedachten’ heeft nooit echt als af of compleet gevoeld. Dat is ergens ook niet gek met ‘maar’ 64 pagina’s. Dat mensen die aan de te korte kant vonden kan ik zeker begrijpen. Ik wilde te graag een boek en heb deze te snel laten uitgeven.

Ik heb dat boek destijds in 2019 en een klein deel van 2020 vrij snel geschreven, zonder er echt bij na te denken welke opbouw en structuur ik wilde aanbrengen. Daarbij was het hele uitgeef-proces compleet nieuw voor me. Toen ik mijn manuscript opstuurde, had ik de tekst van mijn boek nog niet ge-edit, ook wel geredigeerd genoemd.

Ook al ben ik goed in spelling en grammatica, is het altijd belangrijk om de tekst door te nemen op zinsopbouw, volgorde et cetera. In het geval van ‘Storm in mijn gedachten’ zat ik al aan een planning vast, waardoor er voor de edit-fase niet of nauwelijks tijd was, wat ik erg balen vond. Hier heb ik zeker van geleerd en nu ik dit wist, wist ik dat ik het bij een volgend boek anders zou doen. Namelijk de hele tekst voor het opsturen van het manuscript compleet editen met iemand. Dat scheelt ook een hoop spanning en stress.


Bij mijn autobiografie ‘Meer dan ik denk’ is dit ook zeker gebeurd, wat een hoop uitmaakte en heel erg fijn voelde. Het is toch mijn persoonlijke boek en ik wil graag een goed en mooi boek afleveren en er een goed gevoel bij hebben. En daarbij echt het gevoel hebben dat ik er alles aan gedaan heb en alles perfect is.


Al wil ik mijn boek ‘Storm in mijn gedachten’ niet tekort doen of er heel slecht over praten, ben ik wel zelfkritisch en weet ik dat het beter en uitgebreider kon. Vanuit dit gevoel is mijn nieuwe boek ontstaan. Je zou dit boek kunnen zien als een verlengstuk en het idee is dat mijn nieuwe boek plaats maakt voor ‘Storm in mijn gedachten’, die dan uit de markt zal gaan. Ik vind het fijn dat dit überhaupt mogelijk is. Het voelt als een mooie herkansing.


Mijn nieuwe boek zal een compleet andere opbouw en structuur hebben, met ook meer een verdeling van hoofdstukken.

Waar gaat mijn boek precies over? Toen ik zevenentwintig was is er een ernstige vorm van smetvrees mijn leven binnengeslopen. Ik had heel erg veel behoefte aan controle en zocht altijd naar manieren om met het leven te kunnen omgaan. Dat ik bij een bepaalde baan ontslagen werd en voor mijn gevoel in het zoveelste gat belandde, was de druppel. Smetvrees nam mijn complete leven over.


In eerste instantie schrijf ik over mijn gebrek aan eigenwaarde en zelfliefde, waar het allemaal mee begon. Thema’s waarin velen zich zouden kunnen herkennen.

Verder over de vele eenzame periodes die ik heb gekend en een ongezonde mindset tijdens het daten nadat mijn eerste relatie op mijn vijfentwintigste uit was gegaan. Mijn eerste vriend had ik ‘pas’ op mijn drieëntwintigste, daarvoor ben ik nooit met jongens bezig geweest. Daarnaast heb ik dwang (gekend) met betrekking tot eten en sporten, waar ik ook over schrijf.


In mijn boek schrijf ik verder over alles waar ik met betrekking tot smetvrees last van had en verwerk ik ook uitgewerkte therapie-opdrachten, die een heel goed beeld geven van de lange weg van vallen en opstaan, in het proberen enigszins te herstellen van smetvrees.

Ik zal eindigen met mijn late diagnose autisme op mijn drieëndertigste, die ook voor een hoop verklaringen en antwoorden zorgde. En daarbij schrijven over hoe het nu met mijn smetvrees gaat.

Het komt erop neer dat ik inmiddels misschien nog maar zo’n 20 á 30 procent last heb van mijn smetvrees, wat eerst echt de volle 100% was. Het is een enorm verschil en mijn leven is al langere tijd weer dragelijk en leefbaar, waarbij het niet meer volledig in het teken staat van smetvrees. Iets waarvan ik niet gedacht had dat het zou kunnen. Met therapie en een groot doorzettingsvermogen en drive heb ik gelukkig mijn smetvrees kunnen verminderen, maar het was een zware en lastige weg.


Op dit moment zit ik al in de edit-fase, ik kan bijna niet geloven hoe snel ik alles geschreven heb! Het blijkt maar weer dat schrijven een groot onderdeel van mijn leven is en bij mij hoort.


Met dit boek hoop ik anderen te inspireren, aan het denken te zetten, tot steun te zijn, bewustwording te creëren, het praten over mentale gezondheid te normaliseren en anderen het gevoel te geven dat ze niet alleen zijn.


Ik hoop dat je net zo nieuwsgierig bent geworden als ik! :)


De bedoeling is dat mijn boek rond het voorjaar van 2023 uit zal komen.


*Follow your dreams*


Liefs,

Emma
Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page