top of page
Banners voor koptitels WiX.png

Organizen & Opruimen

Zelf word ik altijd erg blij van een opgeruimd en netjes huis, waardoor het overzichtelijk is en dingen makkelijk te vinden zijn!

Via Instagram zag ik deze ontzettend handige kruidenpotjes, die ik echt meteen wilde hebben! 

Onze kruidenla ziet er nu zo uit!

Labels voor zowel op het potje als bovenop het potje. Als het kruid er niet bij staat, kun je het zelf met een witte stift op een zwart rond label schrijven.
Ik vind dit persoonlijk zo satisfying! Op alfabet en zo overzichtelijk! 

Verkrijgbaar in 12, 24, 36 of 48 potjes. 

Wil jij ze ook?

IMG_6432.jpeg
36 potjes:
48 potjes:
Scherm­afbeelding 2024-05-09 om 21.42.56.png

Stoffen opbergbakjes voor bijvoorbeeld in je kledingkast, om per categorie items te kunnen ordenen.

Het beste is om ze te vouwen op de Marie Kondo manier :)

Hoe moet je kasten inruimen volgens Marie Kondo?

De KonMarie Methode gaat uit van een kast waarin je jouw spullen verticaal opruimt in lades of mandjes, zodat je van bovenaf kunt zien wat je hebt. Je kunt kleding, boeken, schoenen en andere spullen in je kast op deze manier netjes ordenen. Hiervoor kun je gebruik maken van kleine dozen of mandjes om kleine spullen in op te bergen. En ja, dit geldt dus ook voor je kleding.

Normaal gesproken stapel je jouw truien en shirts misschien horizontaal in de kledingkast. Het probleem hiermee is dat alles door elkaar heen valt als je er één pakt. Bovendien kun je de kleding die aan de onderkant ligt niet goed zien. Door kleding op te vouwen volgens de KonMarie Methode heb je dit probleem niet meer. Je pakt je kleding namelijk van bovenaf, waardoor je kleding inzichtelijk is ingedeeld en je alles kunt pakken zonder kledingstapels overhoop te gooien. Maar daar is wel een eigen manier van kleding vouwen voor nodig. Natuurlijk heeft de Japanse opruimkoningin ook daarvoor een methode ontwikkeld en in haar tweede boek gaat ze hier uitgebreid op in.

Hoe werkt Marie Kondo Folding?

Opvouwen volgens de Marie Kondo gaat uit van een aantal basisprincipes. Het eerste is dus dat je jouw kleding niet bovenop elkaar stapelt, maar naast elkaar ordent. Om dat overzichtelijk te doen, moet ieder kledingstuk dezelfde vorm en vooral hoogte hebben. Je kleding ‘staat’ eigenlijk in de lade of in het mandje.

Je vouwt je kleding daarom als volgt. Je kiest een kledingstuk dat je wilt opvouwen en legt daar voor je neer. Strijk het glad met je handen. Je vouwt het vervolgens in de lengte, waarbij je beide zijkanten naar binnen vouwt. Welke vorm jouw kledingstuk ook heeft, je vouwt het in de lengte steeds weer tot een langwerpige vorm van dezelfde breedte.

Vervolgens vouw je het in de breedte. Eerst in tweeën en dan nogmaals. Maar dat doe je niet dubbel of in tweeën zoals je gebruikelijk zou doen. Marie Kondo vouwt kledingstukken aan het einde namelijk in drieën, zodat je een klein en stevig pakketje overhoudt. Zo stevig dat het zelfs uit zichzelf rechtop kan staan en je het verticaal in je kast kan bewaren.

Ideaal toch?

bottom of page