DB7A4FF4-F50F-40F3-A789-9CEDB987C684.heic

Storm in mijn gedachten is een boek over het leven van Emma waarbij smetvrees en dwang haar leven volledig overnemen. Van jongs af aan is zij al op zoek naar controle, naar een manier om het leven aan te kunnen. Zij vindt controle in hygiëne maar tegelijkertijd is het gewone leven van haar afgepakt. Emma wil meer inzicht geven in deze slopende ziekte en meer begrip creëren voor onzichtbare rolstoelen zoals deze. Mentale gezondheid bespreekbaar maken zonder dat je je hiervoor hoeft te schamen. In haar boek neemt ze je mee in hoe smetvrees langzaamaan haar leven overnam en zij er alles aan wilde doen om hiervan te herstellen. Een verdrietige, pijnlijke, lange maar hoopvolle weg. 

Mijn boek heb ik ook naar het Engels vertaald.

Uit mijn boek:

In 2013 ontwikkelt zij een ernstige vorm van smetvrees die haar hele leven overneemt en beheerst. Een copingmechanisme om met het leven om te gaan, dat had zij hard nodig. Emma wil niets liever dan mentale ziektes zichtbaarder maken zodat er meer begrip voor komt en daarbij ook minder taboe op rust. Ze vindt het heel belangrijk dat mensen zich open kunnen stellen en kwetsbaar op kunnen stellen, zonder schaamte.

Schrijven is haar grote uitlaatklep en met dit boek hoopt zij velen te kunnen inspireren. Daarbij hoopt zij mensen te kunnen helpen die zelf met smetvrees te maken hebben.