Recensies 'Meer dan ik denk'

Boek 1.png

"Het boek heb ik in twee avonden uitgelezen. Ik wilde per se weten hoe het verder zou gaan, hoe het leven van Emma verder zou verlopen. Ze omschrijft zelf in haar nawoord dat ze met dit boek wil laten zien wat voor doolhof je leven kan zijn als je niet weet dat je autisme hebt. Nou, een doolhof was haar leven zonder twijfel en door haar toegankelijke manier van schrijven leef je met haar mee. Ik kon niet stoppen met lezen. Het voelt alsof ze haar verhaal persoonlijk aan jou alleen vertelt. Dit maakt ‘Meer dan ik denk’ een one of a kind, een must-read voor iedereen die wil weten hoe het leven van iemand met autisme eruit kan zien."

Boek 2.png

"Dit boek geeft een enorm mooi inzicht in de denkwijze van Emma, die door neurotypische mensen misschien niet altijd wordt begrepen.

 

Bespreekt de taboes en stigma's van autisme en laat daarbij zien dat het zo veel meer is dan het stereotype dat bekend staat bij mensen. Autisme heeft een hele hoop ongelofelijk mooie kenmerken, maar helaas ook wel struikelpunten waar je met boeken, zoals deze, beter mee om kunt leren gaan. 

 

Zeker een aanrader als je zelf vaak vastloopt in het leven, als je andere mensen wilt leren begrijpen of eventueel iemand kent op het spectrum. 

 

Dit boek zal zeker mensen kunnen helpen zichzelf te herkennen in het verhaal en om vervolgens de eerste stappen te nemen richting een diagnose. 

Zoals de titel zegt, 'meer dan ik denk', maar ook nog veel meer dan andere mensen denken."

Boek 3.png

"Dit boek trok mij enorm omdat ik nog niet veel over ervaring rondom autisme bij vrouwen had gelezen. Zelf heb ik sociale angst en ik was benieuwd naar de verschillen en overlap.

 

Meer dan ik denk leert je over autisme, maar ook over hoe het is om te worstelen met gevoelens waar niemand je echt bij helpt. Hoe hulpverleners, docenten en andere volwassenen in Emma's omgeving haar niet concreet konden helpen en dit heel wat jaren verdriet en frustratie heeft gekost.

 

Meer dan ik denk boeit vanaf het eerste moment en leest heel prettig door. Het is leerzaam, maar ook ontroerend."

Open boek

TE KOOP OP BOL.COM

Recensies 'Storm in mijn gedachten'

Image by Sincerely Media

"Even een kijkje in het hoofd van Emma. Om haar beter te begrijpen. Maar ook anderen die kampen met mentale problemen. 
Ze vertelt open over haar smetvrees en dwang. En alles wat daar bij komt kijken! Niet alleen wat het inhoudt, maar ook wat het met je doet. Het boek raakte me. Als iemand die ook stoeit met mentale gezondheid, als iemand die Emma leert kennen als persoon, maar ook als algemene lezer. Dank voor je mooie woorden, je uitleg, je gedichtjes, je herkenning en erkenning, je openheid en je verhaal!"

Image by Priscilla Du Preez

"Ik heb je boek met veel emotie gelezen. Verdrietig, hoe jij je al die tijd gevoeld hebt. Tegelijkertijd vind ik het waanzinnig mooi dat jij je zo openstelt en je gevoelens en gedachten beschrijft. Ondanks dat het boek veel pijn bevat, geeft het de lezer hoop. Uiteindelijk is er licht na een donkere tijd. Dankjewel hiervoor. Veel mensen kunnen leren van jouw openheid."

Image by David Lezcano

"Ik heb het in een ruk uitgelezen. Emma schrijft heel pakkend en toegankelijk. Ze vertelt het duidelijk en laat niks achter. Ik heb nu een veel duidelijker beeld hoe smetvrees kan zijn. Emma's eerlijkheid en kwetsbaarheid zijn bewonderenswaardig! Absoluut een aanrader!"

Image by Becca Tapert

Meer recensies zijn ook te lezen op Bol.com